Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 15 stemmen

Pasta met spinazie, geitenkaas en champignons

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 400 gr fettuccine
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 500 gr champignons - in plakjes
  • 300 gr bladspinazie - gewassen
  • sap van 1/2 citroen
  • 150 gr verse geitenkaas
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie - naar smaak
  • gedroogde basilicum - naar smaak

Instructies

  • Kook de fettuccine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het afgieten uitlekken.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze bruin gekleurd en geslonken zijn.
  • Doe de spinazie in de pan en bak deze tot alle blaadjes geslonken zijn en het meeste vocht uit de pan is verdampt.
  • Schep de uitgelekte pasta in de pan en schep het geheel vervolgens goed door.
  • Knijp de citroen over het pastagerecht uit, breng op smaak met peper en zout en schep de pasta in diepe borden.
  • Verdeel de verse geitenkaas over het gerecht en besprenkel de pasta tot slot met extra vergine olijfolie en eventueel wat gedroogde basilicum.