Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Fastfood Friday: Triple Chocolate Cheesecake uit CHEESECAKE

Porties: 1 taart (20-24cm)*

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gr chocolate-chipcookies
  • 1 el cacaopoeder
  • 75 gr boter

Cheesecakebeslag:

  • 600 gr naturel roomkaas
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr crème fraiche
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el maïzena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 gr witte chocolade
  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Plaats een ovenschaal met een laagje water in de oven en warm de oven voor op 150°C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  • Maal de chocolate-chipcookies samen met het cacaopoeder fijn in een foodprocessor en smelt ondertussen de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de mix in de springvorm.
  • Verspreid de bodemmix over de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met je handen.
  • Doe de roomkaas in de kom van een keukenmachine (kloppen met de hand kan ook) en voeg daar de suiker, crème fraîche, vanille-aroma en maizena aan toe. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe terwijl je rustig blijft roeren. Niet te hard kloppen!
  • Smelt ondertussen alle drie de soorten chocolade.
  • Verdeel het cheesecakebeslag in drieën en voeg aan ieder deel één van de smaken chocolade toe. Zeef het cacaopoeder boven het pure chocoladebeslag en roer dit er goed door.
  • Schep alle drie de cheesecakebeslagen om en om in de springvorm. Dit hoeft niet netjes, op, onder, langs elkaar... it's all good!
  • Wiebel de springvorm voorzichtig heen en weer en tik hem voorzichtig op het aanrecht om de bovenkant van de cheesecake glad te krijgen.
  • Zet vervolgens de springvorm op het ovenrek boven het waterbad in de oven en bak de cheesecake in 85-90 minuten gaar.
  • Zet na het bakken de ovendeur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven rusten.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog een nacht in de koelkast opstijven.
  • De cheesecake is 3 dagen houdbaar in de koelkast maar je kunt hem na het opstijven ook invriezen. De cake is dan zo'n 3 maanden houdbaar. Laat hem 24 uur in de koelkast ontdooien voor gebruik.

Notities

*Het maakt voor dit recept niet uit of je een springvorm van 20, 22 of 24 centimeter gebruikt. Hoe groter de springvorm, hoe lager de cheesecake maar voor de hoeveelheden aan ingrediënten maakt het in dit geval geen verschil.