Go Back
Appeltaartmuffins

Appeltaartmuffins

Recept afdrukken Pin recept
12 stuks

Ingrediënten

Voor de appeltaartmuffins:

  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 300 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml volle melk
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 appels - geschild en in blokjes

Voor het kaneelkruim:

  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  • Voeg de helft van het citroensap toe aan de appelblokjes.
  • Klop voor de muffins de suiker met boter romig en voeg vervolgens het ei en de vanille-aroma toe. Klop dit even goed door.
  • Doe de bloem, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout in de kom. Schenk hier de melk bij en spatel het geheel tot een egaal muffinbeslag. Voeg hier de rest van het citroensap aan toe.
  • Spatel tot slot de stukjes appel door het beslag en schep de muffinvormpjes vol met het beslag.
  • Schep de ingrediënten voor het kaneelkruim door elkaar. Verkruimel de boter met de toppen van je vingers, net zolang tot je grovere kruimels hebt gekregen. Dit kun je ook met de keukenmachine doen, laat dan alle ingrediënten samen pulseren.
  • Verdeel de kaneelkruimels over de muffins in de bakvorm. Schuif de bakvorm in de oven en bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen in de vorm en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast en niet langer dan 3 dagen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!