Verhit een koekenpan (met deksel) op het vuur en bak hierin de sucuk tot de worst vet begint los te laten.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze mee tot ze goed beginnen te geuren.
Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend mee tot deze in volume afneemt. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de couscous in een kom en verkruimel hier het bouillonblokje overheen. Schenk vervolgens net zoveel kokend water in de kom tot de couscous onderstaat. Laat de couscous al het water opnemen.
Voeg de couscous samen met de chilivlokken, garam masala en peper en zout aan de tomatensaus toe. Schep goed om.
Maak met een lepel 5 kuiltjes in de tomatensaus en couscous en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en pocheer de eieren zo'n 5 minuten. De eidooier mag nog licht vloeibaar zijn, het eiwit moet gestold zijn.
Serveer de shakshuka direct en garneer het gerecht met verse peterselie.