Spoel de druivenbladeren af onder de koude kraan en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin de uien aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul.
Roer de tomaat en de rijst door het gehakt en bak dit 1-2 minuten mee.
Schenk 100ml water in de pan en kook het geheel 10 minuten afgedekt op laag vuur tot de rijst gaar is.
Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout en piment en roer de verse kruiden erdoor.
Leg onderin een grote pan 3 of 4 wijnbladeren; zorg ervoor dat de bladeren de bodem van de pan bedekken.
Snijd van de overige bladeren de steeltjes af en schep een theelepel van het gehaktmengsel op de druivenbladeren. Leg het gehakt tegen de steelaanzet van het blad.
Vouw de zijkanten van het druivenblad naar binnen en rol het blad vervolgens op zoals je ook met loempia's doet.
Leg de gevulde druivenbladeren op de bladeren in de pan. Zorg ervoor dat je alle gevulde rolletjes strak tegen elkaar aan legt en leg ze met de vouw naar beneden.
Leg een omgekeerd bord op de gevulde druivenbladeren en schenk net zoveel water in de pan tot de rolletjes bedekt zijn.
Doe de deksel op de pan en kook de gevulde druivenbladeren in 40 minuten gaar.