Ga terug
–+ servings
Met gehakt gevulde druivenbladeren
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Met gehakt gevulde druivenbladeren

Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr ingelegde druivenbladeren
  • 2 uien - fijngehakt
  • 1 tomaat - fijngehakt
  • 80 gr rondkorrelige rijst
  • 3 takjes verse munt - fijngehakt
  • 1/2 bosje verse dille - fijngehakt
  • 1 bosje peterselie - fijngehakt
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 snufje piment
  • peper en zout

Instructies

  • Spoel de druivenbladeren af onder de koude kraan en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
  • Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin de uien aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul.
  • Roer de tomaat en de rijst door het gehakt en bak dit 1-2 minuten mee.
  • Schenk 100ml water in de pan en kook het geheel 10 minuten afgedekt op laag vuur tot de rijst gaar is.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout en piment en roer de verse kruiden erdoor.
  • Leg onderin een grote pan 3 of 4 wijnbladeren; zorg ervoor dat de bladeren de bodem van de pan bedekken.
  • Snijd van de overige bladeren de steeltjes af en schep een theelepel van het gehaktmengsel op de druivenbladeren. Leg het gehakt tegen de steelaanzet van het blad.
  • Vouw de zijkanten van het druivenblad naar binnen en rol het blad vervolgens op zoals je ook met loempia's doet.
  • Leg de gevulde druivenbladeren op de bladeren in de pan. Zorg ervoor dat je alle gevulde rolletjes strak tegen elkaar aan legt en leg ze met de vouw naar beneden.
  • Leg een omgekeerd bord op de gevulde druivenbladeren en schenk net zoveel water in de pan tot de rolletjes bedekt zijn.
  • Doe de deksel op de pan en kook de gevulde druivenbladeren in 40 minuten gaar.