Ga terug
–+ servings
Gegrilde perziken met vanillemascarpone
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde perziken met vanillemascarpone en pistache

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 100 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 el pistachenootjes
  • 1 tl honing
  • 1 koekje* - verkruimeld

Instructies

  • Zorg ervoor dat het rooster van de barbecue schoon en licht ingevet is.
  • Halveer de perziken, verwijder de pit en leg de perziken op de barbecue. Grill ze nu aan alle kanten tot de perziken helemaal zacht zijn geworden.
  • Doe de slagroom samen met het vanillemerg en de poedersuiker in een kom en klop dit lobbig.
  • Roer ondertussen de mascarpone wat losser en klop dit door de slagroom tot er een dikke room ontstaat.
  • Schep de vanillemascarpone op een bord en leg de gegrilde perziken ernaast. Maak het gerecht af met grofgehakte pistachenootjes, verkruimelde koek en een drizzle honing.

Notities

*Verkruimelde bitterkoekjes of jodenkoeken zijn hier lekker bij