Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Kruid de kipfilets met paprikapoeder, knoflook-, komijn- en uipoeder, een snufje zout en wat peper.
Leg de kipfilets op de bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie en gaar de kip in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg de barbecuesaus toe aan de geplozen kip en schep het geheel goed om.
Bak de plakken ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
Leg een nieuw vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hier de helft van de tortillachips overheen.
Verdeel de helft van de geraspte kaas en Cheddar over de chips alsmede de helft van de BBQ-chicken.
Leg de rest van de tortillachips op de bakplaat en top dit af met de rest van de geraspte kaas, Cheddar en BBQ-chicken. Breek het krokante spek in stukken en verdeel ook deze over de bakplaat.
Schuif de nacho's nogmaals 5-10 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
Schep alle andere ingrediënten door elkaar en verdeel de salsa over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
Serveer direct.