Ga terug
+ servings
Rijstsalade met geitenkaas en granaatappel
Recept afdrukken
3.58 van 7 stemmen

Rijstsalade met geitenkaas en granaatappel

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 gr zilvervliesrijst*
  • 75 gr granaatappelpitjes
  • 100 gr verse geitenkaas
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 1 sinaasappel - in partjes
  • 50 gr walnoten
  • 2 takjes verse munt - fijngesneden
  • 2 takjes verse basilicum - fijngesneden
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el appelcider-azijn
  • 1 tl honing
  • snuf zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat hem vervolgens uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Doe de rijst na het afkoelen in een kom en voeg hier de granaatappelpitjes, verse geitenkaas, rode ui, sinaasappel en walnoten aan toe. Schep het geheel even goed om.
  • Voeg dan de verse kruiden toe en schep ook deze door de rijstsalade.
  • Meng alle andere ingrediënten tot een gladde dressing en schep deze tot slot door de salade.
  • Serveer de salade direct of bewaar hem 2-3 dagen goed afgesloten in de koelkast.