Ga terug
+ servings
zelfgemaakte BBQ sauzen
Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktailsaus, shaslicksaus en knoflooksaus

Porties: 6 personen

Ingrediënten

Cocktailsaus:

  • 200 ml slagroom
  • 100 gr mayonaise
  • 50 gr ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el whiskey
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Shaslicksaus:

  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gembersiroop
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 geroosterde puntpaprika uit pot - in blokjes
  • 50 gr ananas - in blokjes

Knoflooksaus:

  • 300 ml magere yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl uipoeder
  • verse bieslook
  • peterselie - vers of gedroogd
  • grof zeezout en witte peper

Instructies

Cocktailsaus:

  • Klop de slagroom lobbig en roer hier vervolgens de mayonaise en ketchup doorheen.
  • Voeg dan alle andere ingrediënten toe er roer het geheel met een garde tot een klontvrije saus.
  • Breng de whiskey-cocktailsaus op smaak met citroensap, peper en zout.

Shaslicksaus:

  • Verhit een beetje olie in een steelpannetje en fruit hierin het sjalotje aan tot deze glazig begint te worden.
  • Voeg dan de tomatenpuree, gembersiroop en mosterd toe en bak deze 1 - 2 minuten mee.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg ook de ananas en geroosterde puntpaprika toe. Roer goed door en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Laat de shaslicksaus volledig afkoelen in de koelkast of serveer hem warm.

Knoflooksaus:

  • Roer de mayonaise door de magere yoghurt.
  • Rasp de knoflook boven het kommetje en voeg ook alle andere ingrediënten toe. Roer goed door tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg een hoeveelheid bieslook en peterselie naar wens aan de knoflooksaus toe en breng de saus op smaak met witte peper en zout.
  • De knoflooksaus wordt intenser van smaak wanneer je hem langer laat staan, dus maak de saus eventueel een avond van te voren.