Go Back
5 van 1 stem

Huzarensalade

Porties4 personen (bijgerecht)

Ingrediƫnten

  • 400 gr aardappelen
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 1 sjalot
  • 200 gr hamblokjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook.
  • Was de aardappels grondig en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 15 - 20 minuten gaar.
  • Kook ondertussen ook de eieren in 9 minuten gaar. Schep de eieren uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en kook vervolgens de doperwtjes in het overgebleven water in 5 minuten gaar.
  • Snijd de augurk en sjalot fijn en doe deze samen met de hamblokjes in een kom.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Schep de mayonaise en dijonmosterd bij de fijngestampte aardappelen in de pan en roer dit goed door.
  • Snijd een van de eieren in stukken en de ander in plakjes, deze laatste gebruik je ter decoratie van de salade. Je kunt het tweede ei echter ook door de salade scheppen.
  • Voeg alle ingrediĆ«nten aan de aardappels toe en breng de huzarensalade op smaak met peper en zout.