Ga terug
+ servings
rozemarijn & mozzarellabroodjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Rozemarijn & mozzarellabroodjes

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 7 gr instant gist = 1 zakje
  • 350 gr patent bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 250-300 ml lauwwarm water
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • grof zeezout
  • 1 bol mozzarella uitgelekt

Instructies

  • Doe de gist in de kom van een keukenmachine (met de hand kneden is ook prima!) en voeg daar de bloem aan toe. Doe vervolgens ook de suiker en het zout in de kom.
  • Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk hier de olijfolie en het lauwwarme water in. Begin met 250 ml water, mocht je tijdens het kneden van het deeg merken dat het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen.
  • Kneed met behulp van de keukenmachine alle ingrediënten tot een stevig, glad deeg. Kneed het deeg met de hand nog even kort door, vorm een bal van het deeg en laat het vervolgens een uur in een licht ingevette kom op kamertemperatuur rijzen.
  • Kneed het deeg na een uur even kort door en vorm er vervolgens met je handen een ronde pizzabodem van.
  • Verdeel de rozemarijn en ongeveer 1 tl zout over de bovenkant van de pizzabodem.
  • Rol de pizzabodem op en snijd deze in 10 gelijke stukken.
  • Duw of rol met een deegroller ieder stuk deeg weer uit tot een ronde plak van ongeveer 10cm doorsnede. Scheur de bol mozzarella in stukken en leg op ieder plakje deeg een stuk mozzarella.
  • Vouw het deeg dicht door de randen van het deeg samen te nemen en goed dicht te knijpen, zie de video voor instructies.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek de bakplaat af met een theedoek. Laat de broodjes nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schuif de broodjes na de tweede rijs in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.