Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Naanbrood Pizza met Pesto en Ricotta

Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

Pesto

  • 30 gram basilicum
  • 10 el olijfolie
  • 80 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 40 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout

Naanbrood

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 1 el pesto

Toppings

  • 2 handjes versie spinazie
  • 2 handjes rucola
  • 1 bakje trostomaatjes
  • 100 gram ricotta
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Maak de pesto door alle ingredienten hiervoor te mixen in een foodprocessor. Zet de pesto aan de kant.
  • Maak nu de 2 naanbrooden door het zelfrijzend bakmeel te mixen met de Griekse yoghurt en de eetlepel pesto, kneed het tot een deeg. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol allebei de bollen uit tot een platte ovale plak. Grill deze onder een contactgrill totdat ze gaar zijn en mooie bruine strepen hebben.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaatjes. Schuif in de oven voor 10 tot 15 minuten (als ze een beetje beginnen open te scheuren zijn ze goed).
  • En nu is het een kwestie van stapelen. Op de naanpizza's: spinazie, rucola, ricotta, pesto en een paar tomaatjes. Overigens kun je ook beginnen met de pesto en deze uitsmeren over de naanpizza.