Go Back
4 van 1 stem

Zomersalade met nectarine en burrata

Porties1 bord (per persoon)

Ingrediƫnten

  • 1 mini kropje Romaine sla
  • 2 nectarines
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 Italiaanse bol
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 bol burrata
  • extra vergine olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Was de sla en snijd deze vervolgens in reepjes.
  • Snijd de nectarine in partjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Verdeel al deze ingrediĆ«nten over de sla op een bord.
  • Bak de ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat dit even uitlekken op een vel keukenrol.
  • Snijd ondertussen de Italiaanse bol in grove stukken en hussel de croutons om met de Italiaanse kruiden, wat olijfolie en peper en zout.
  • Bak de croutons knapperig in een koekenpan. Zorg ervoor dat de buitenkant lekker knapperig is maar de binnenkant van de croutons zacht blijft.
  • Verdeel de croutons en knapperige plakjes ontbijtspek over de groenten op het bord.
  • Leg de bol burrata in het midden bovenop de salade en maakt de zomersalade af door er extra vergine olijfolie en wat balsamico-azijn overheen te sprenkelen.