Ga terug
+ servings
Kaasbroodjes van bladerdeeg
Recept afdrukken
3.69 van 16 stemmen

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg ontdooid
  • 10 reepjes kaas van 1cm x 1cm x 10cm
  • mosterd fijn of grof
  • losgeklopt ei
  • witte sesamzaadjes
  • extra geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smeer een beetje mosterd op ieder plakje bladerdeeg en leg hier een reep kaas bovenop.
  • Vouw het velletje bladerdeeg dicht en zorg ervoor dat je de randen goed op elkaar drukt.
  • Snijd de bovenkant van het bladerdeeg met een scherp mes in.
  • Smeer de kaasbroodjes in met losgeklopt ei en strooi hier de witte sesamzaadjes en extra geraspte kaas overheen.
  • Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. De broodjes zijn goed als het bladerdeeg gaar is en de kaas binnenin helemaal is gesmolten.