Go Back
5 van 2 stemmen

Pittige gehaktpasteitjes

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gr taugé
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el ketchup
  • 1 el sambal
  • losgeklopt ei
  • chilisaus
  • sesamzaadjes
  • chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en rode paprika tot de ui glazig is.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe dan de ketchup en sambal in de pan en schep het geheel even om.
  • Doe als laatste de taugé erbij en verwarm deze even mee. Breng de gehaktmix op smaak met peper en zout.
  • Leg de velletjes bladerdeeg met een punt naar je toe voor je neer. Smeer één helft in met chilisaus en schep hier een flinke lepel van de gehaktmix op.
  • Vouw de pakketjes dicht en druk de randen goed aan. Verdeel de pasteitjes over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkant van de pittige gehaktpasteitjes in met losgeklopt ei. Strooi hier zwarte sesamzaadjes en wat chilivlokken overheen.
  • Bak de pittige gehaktpasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.