Ga terug
+ servings
Traybake met worstjes
Recept afdrukken
2.78 van 18 stemmen

Traybake met aardappel en worstjes

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes met schil
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gr worstjes bijv. chipolata
  • 1 tros tomaten 300 gr
  • 1 el olijfolie
  • 2 el maple syrup
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Was de krieltjes grondig onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de ui in partjes en doe deze samen met de krieltjes in een kom.
  • Voeg de olijfolie, maple syrup, peper en zout toe en schep het geheel even goed om.
  • Spreid de aardappeltjes en partjes ui uit over de bakplaat. Plet twee teentjes knoflook en leg deze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.
  • Verdeel de takjes tijm en rozemarijn over de aardappeltjes en schuif de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven.
  • Leg na 15 minuten het trosje tomaten en de worstjes bij de aardappels en ui op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat vervolgens nogmaals 25 minuten in de oven, net zolang tot de worstjes gaar zijn en de aardappeltjes zacht.