Go Back
0 van 0 stemmen

Courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes

Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 1 avocado
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr kipgehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de courgettes met behulp van een juliennesnijder of spiralizer in lange dunne slierten.
  • Voeg peper en zout aan het kipgehakt toe en vorm kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de kipgehaktballetjes in 5 - 7 minuten goudbruin en gaar. Ik gebruik voor kipgehakt nooit olie omdat het al best wat vet van zichzelf heeft.
  • Doe de avocado, basilicum, knoflook, mozzarella, olijfolie en peper en zout in een hakmolentje of foodprocessor en maal het geheel tot een gladde pesto.
  • Voeg de avocadopesto aan de kipgehaktballetjes in de pan toe en warm het geheel 2 minuten mee.
  • Doe vervolgens de courgetteslierten in de pan, schep het geheel goed om en warm alles nog 2-3 minuten op hoog vuur mee.
  • Serveer de courghetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes met wat Parmezaanschilfers.