Go Back
0 van 0 stemmen

Gegrilde paprikarisotto met groene groenten

Porties4 personen

Ingredi├źnten

  • 2 rode paprika's in vieren
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 200 gr risottorijst
  • 2 tomaten ontveld en in stukjes
  • 750 ml groentebouillon tegen de kook aan
  • 1 courgette in plakjes
  • 350 gr groene asperges
  • 150 gr tuinerwtjes diepvries
  • 2 handen rucola
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel de rode paprika over de bakplaat en rooster deze in de oven in 30 minuten zacht. Snijd de paprika in stukjes.
  • Verdeel vervolgens de plakjes courgette en de groene asperges over de bakplaat en rooster deze nu in 30 minuten zacht.
  • Fruit ondertussen de knoflook en ui aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de risottorijst in de pan en bak deze mee tot de rijstkorrels glazig beginnen te worden. Voeg dan de gesneden rode paprika en de blokjes tomaat toe.
  • Schep een soeplepel bouillon in de pan bij de risotto en laat deze onder af en toe doorroeren door de rijst opnemen. Wacht tot de lepel bouillon is opgenomen voordat je weer een volgende toevoegt. Herhaal deze stap tot de rijst zacht is, dit zal zo'n 25 - 30 minuten duren.
  • Kook vlak voordat de risotto gaar is de tuinerwtjes in 6 minuten beetgaar.
  • Serveer de gegrilde paprikarisotto met een hand rucola, de gegrilde courgette en groene asperges en de gekookte tuinerwtjes.
  • Bestrooi het hele gerecht met peper en zout naar smaak.