Go Back
0 van 0 stemmen

Pompoenquiche met Zoete Bacon

Porties1 taart

Ingrediƫnten

  • 8 plakken hartig taartdeeg
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 300 gram baconblokjes
  • 25 gram rietsuiker
  • 8 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • handje parmezaan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de pompoenblokjes totdat ze net gaar zijn. Ze garen straks in de oven verder.
  • Bekleed ondertussen een taartvorm met de plakken hartig taartdeeg, prik gaatjes in de bodem en schuif deze in de oven voor 10-15 minuten; de bodem en rand moeten even afgebakken worden.
  • Fruit nu de uien en bak de knoflook kort mee. Voeg de bacon en de rietsuiker toe, bak tot de bacon gaar is en de suiker volledig gesmolten.
  • Klop ondertussen de eieren los en mix met de slagroom. Voeg de kruiden, de pompoenblokjes en het baconmengsel toe. Roer goed door elkaar, giet het mengsel in de taartvorm en strooi de parmezaanse kaas er overheen. Schuif nogmaals in de oven, voor ongeveer 30-40 minuten. Als de vulling stevig is, is hij klaar.