Ga terug
+ servings
Vegetarische saucijzenbroodjes
Recept afdrukken
3.50 van 8 stemmen

Vegetarische saucijzenbroodjes

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gr vegetarisch gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 1 ei + 1 extra om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe het vegetarisch gehakt in een kom en voeg daar alle ingrediënten aan toe. Schep even goed door tot het een licht plakkerig mengsel wordt.
  • Leg een strook van het gekruide gehakt iets onder de helft op een vel bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel en druk de randen goed aan.
  • Verdeel de saucijzenbroodjes over de bakplaat en bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei.
  • Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.