Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met olie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Fruit de rode peper, knoflook en de ui in een koekenpan met olijfolie aan tot het lekker begint te geuren.
Voeg dan het gehakt, de spekblokjes en chorizo toe en bak dit mee tot het gehakt gaar is.
Doe de tomatenblokjes in de pan, samen met de oregano en basilicum. Breng de saus aan de kook en laat deze 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
Giet de pasta af en doe deze bij de saus in de pan. Schep het geheel goed om.
Voeg vervolgens de drie soorten kaas toe, houd een klein beetje van iedere kaas achter. Schep om en stort vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
Bestrooi het pastagerecht met de extra kaas en bak de Meatlovers pastaschotel nog 15 minuten in het midden van de oven, net zolang tot alle kaas gesmolten is.