Ga terug
–+ servings
Fussili met tomaat en aubergine
Recept afdrukken
3.60 van 5 stemmen

Fusilli met tomaat, aubergine en ricotta

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 14 gr zout
  • 170 gr Barilla fusilli
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 blik biologische tomatenblokjes 400 gr
  • 1 aubergine in blokjes
  • 100 gr trostomaatjes in partjes
  • 100 gr ricotta
  • 1 takje verse basilicum + extra ter garnering
  • peper en zout

Instructies

  • Breng het water in een ruime pan aan de kook. Voeg het zout aan het kokende water toe en doe vervolgens de fusilli in de pan. Kook de fusilli in 11 minuten gaar.
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de knoflook en de ui aan. Voeg de tomatenblokjes en aubergine toe en roer dit even goed door. Breng de tomatensaus aan de kook. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen.
  • Voeg vlak voor het einde van de kooktijd voor de pasta de trostomaatjes aan de pastasaus toe. Schep om en laat deze mee verwarmen. Roer tot slot ook de verse basilicum door de saus.
  • Schep de al dente fusilli met behulp van een schuimspaan in de pan met pastasaus. Je kunt de pasta ook eerst afgieten als je dit fijner vindt. Afspoelen met koud water is niet nodig!
  • Schep de pasta met de saus goed om en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Schep vervolgens de fusilli met tomaat en aubergine in een pastabord en maak het gerecht af met ricotta en verse basilicum.