Go Back
0 van 0 stemmen

Sajoerboontjes met een twist

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el sambal oelek
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el palmsuiker
  • 200 gr kikkererwten
  • 200 gr edamame’s
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml water
  • 50 gr santen

Instructies

  • Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg vervolgens de sambal, laos, gember en palmsuiker toe en bak dit twee minuutjes mee.
  • Doe dan de kikkererwten en edamame's in de pan en schep alles even goed om. Zorg ervoor dat ieder boontje voorzien is van een laagje boemboe.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Verkruimel ook de santen boven het gerecht en roer door tot de santen is gesmolten.
  • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de sajoerboontjes 15 minuten zachtjes pruttelen.