Ga terug
–+ servings
Monchoutaartrepen met bosbessen
Recept afdrukken
3.80 van 5 stemmen

Monchoutaartrepen met bosbessen

Porties: 12 repen

Ingrediënten

  • 250 gr Jodenkoeken
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gr MonChou
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 pot Hero Bosbessenjam

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met een vel bakpapier.
  • Verkruimel de Jodenkoeken met behulp van een foodprocessor of sla ze kapot met een deegroller.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en schep hier de koekkruimels door.
  • Stort vervolgens de bodemmix in de bakvorm en verspreid deze zo evenredig mogelijk. Druk de bodem goed aan met een spatel of achterkant van een lepel.
  • Klop voor de taartvulling de slagroom met de helft van de witte basterdsuiker en het zakje Klopfix stijf.
  • Klop ondertussen in een andere kom de Monchou met de vanillesuiker en de rest van de witte basterdsuiker romig.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het Monchoubeslag en stort het geheel in de bakvorm. Verdeel het beslag evenredig over de hele bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Schep de Hero Bosbessenjam over de Monchoulaag en verspreid de jam voorzichtig.
  • Zet de bakvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast om de Monchoutaart op te laten stijven en snijd hem daarna in repen.
  • Bewaar de Monchoutaartrepen afgedekt in de koelkast.