Go Back
0 van 0 stemmen

Shakshuka met worstjes en witte bonen

Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr gekruide worstjes bijv. Chipolata
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 300 gr witte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eieren
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan tot ze goed beginnen te geuren.
  • Verwijder het vel van de worstjes en snijd het vlees in kleinere stukken. Bak de worstjes met de ui en knoflook mee tot het vlees gaar is.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan, gevolgd door alle specerijen. Breng het geheel aan de kook en laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte bonen aan de tomatensaus toe en verwarm deze 5 minuten mee.
  • Maak twee 'gaten' in de saus en breek hier de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen tot het eiwit gestold is. De eidooier mag nog vloeibaar zijn.
  • Strooi peper en zout naar smaak over het gerecht. Verdeel verse peterselie over de Shakshuka en besprenkel het geheel met citroensap.
  • Serveer de Shakshuka direct.