Go Back
4.25 van 4 stemmen

Episch lekkere Aziatische kippensoep van Donna Hay

Porties1 portie bouillon en kip

Ingrediënten

  • 5 lente-uitjes elk in 3 stukken
  • 1 ui in vieren
  • 2 rode chilipepers in plakjes
  • 100 gr gember geschild en in plakjes
  • 6 teentjes knoflook gekneusd
  • 60 ml sojasaus
  • 250 ml shaoxingrijstwijn
  • 55 gr kristalsuiker
  • 4 liter water
  • 1 hele kip 1800 gr

Instructies

  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de kip in een diepe pan. Breng de bouillon aan de kook en roer even goed door.
  • Leg vervolgens de kip in de bouillon met de borstzijde naar beneden. Draai het vuur laag en laat 30 minuten borrelen.
  • Neem de pan van het vuur, dek de pan af met een deksel en laat de kip vervolgens 1 uur in de bouillon staan.
  • Haal na een uur de kip uit de bouillon. Verwijder het vel en de botten en snijd het vlees in reepjes. Gebruik dit voor een lekkere noedelsoep of kipsalade of welk ander gerecht dan ook.
  • Schenk de bouillon door een zeef. Gooi alle ingrediënten die in de zeef achterblijven weg en gebruik de bouillon voor een ander recept of vries deze in. De verse bouillon is in de vriezer 3 maanden houdbaar.