Ga terug
+ servings
M&M's cheesecake
Recept afdrukken
3.63 van 8 stemmen

M&M's Cheesecake

Porties: 1 taart (20cm)

Ingrediënten

  • 150 gr Digestive biscuits verkruimeld
  • 75 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 250 gr melkchocolade
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 1 el maïzena
  • 300 gr M&M's + meer ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een springvorm van 20cm volledig met bakpapier.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met behulp van een lepel of met je handen.
  • Smelt de melkchocolade in een pannetje en schenk de gesmolten chocolade over de koekbodem in de springvorm. Verdeel de chocolade goed over de bodem en zet de springvorm even weg.
  • Klop de eieren, eidooier, kristalsuiker en vanille-aroma met behulp van een garde luchtig. Voeg de roomkaas en maizena toe en klop het geheel tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  • Schep de M&M's door het beslag en stort het cheesecakebeslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Draai de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake op deze manier een uur in de oven staan.
  • Laat de cheesecake vervolgens volledig afkoelen op het aanrecht.
  • Zet de afgekoelde M&M's cheesecake een nacht in de koelkast om volledig op te stijven en af te koelen. Decoreer hem de volgende dag met M&M's.

Notities

De cheesecake is afgedekt in de koelkast 3 - 4 dagen houdbaar.