Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan en voeg hier het gehakt aan toe. Bak dit rul.
Schenk de gezeefde tomaten in de pan, voeg het paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen, net zolang tot de meeste vocht is verdampt. Laat de gehaktsaus een beetje afkoelen.
Bekleed ondertussen de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
Leg op ieder velletje croissantdeeg een plakje Cheddar. Schep een klein schepje (denk aan een halve theelepel) van het gehaktmengsel op de kaas en leg hier een cocktailworstje op. Rol de croissantjes op en verdeel ze over de bakplaat.
Bak de chili cheese dog bites in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat het deeg bruin kleurt en de kaas lekker gesmolten is.