Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

RAW VanilleCheesecake met DadelKaramel

Porties: 1 taart

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram pecannoten
  • 150 gram dadels
  • 3 el water

Vulling

  • 600 gram cashewnoten laat ze een nacht weken in een schaal met water
  • 1 vanillepeul
  • 4 tl vanille-aroma
  • 8 el honing
  • 100 gram kokosolie gesmolten

DadelKaramel

  • 350 gram dadels laat ze een nacht weken in een schaal met water
  • 7 el water
  • 4 tl vanille-aroma

Instructies

Bodem

  • Bekleed de bodem van een bakvorm van 24cm met bakpapier.
  • Doe de noten in de foodprocessor en laat draaien totdat de noten kruimels zijn. Voeg nu de dadels en het water toe en laat de machine nog even draaien totdat je een plakkerige massa hebt. Stort deze in de springvorm en druk aan met een lepel. Zorg dat de bodem mooi glad is en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  • Haal de cashewnoten uit het water en doe ze in de foodprocessor. Met deze hoeveelheid kan het zijn dat je dat in 2 delen moet doen. Laat de machine draaien en schraap ondertussen de vanille uit de vanillepeul. Voeg deze samen met het vanille aroma, de honing en de kokosolie toe aan de cashewmassa.
  • Laat de machine draaien totdat je een romig geheel hebt. Stort deze op de bodem en strijk glad. Zet de taart in de koelkast terwijl je de topping maakt.

DadelKaramel

  • Haal de dadels uit het water en doe ze in de foodprocessor. Voeg de 7 eetlepels water en het vanille aroma toe, en laat de machine draaien totdat je een zachte karamel hebt. Moet de karamel vloeibaarder worden, voeg dan nog een beetje water toe. Smeer de karamel uit over de vulling en strijk glad met een lepel.
  • Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.

Notities

Je kunt de taart prima in een afgesloten bakje bewaren in de vriezer.