Ga terug
–+ servings
Vegan spaghetti bolognese
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Vegan spaghetti bolognese

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hoeveelheid spaghetti naar wens
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterpeen in kleine blokjes
  • 8 trostomaten in blokjes
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 150 gr zongedroogde tomaten op oliebasis
  • 150 gr linzen gekookt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 handvol verse basilicum
  • snuf nootmuskaat
  • 1 el balsamico-azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Fruit ondertussen in een diepe pan de knoflook en de ui aan. Voeg hier de winterpeen aan toe en bak deze mee tot hij zacht begint te worden.
  • Doe de tomaten, tomatenblokjes en zongedroogde tomaten in de pan. Schep het geheel goed om en voeg de linzen, kruiden en specerijen aan het gerecht toe.
  • Kook de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten en voeg balsamico-azijn, peper en zout naar smaak toe.
  • Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze aan de vegan bolognesesaus toe. Schep het geheel goed om en serveer de pasta direct.