Ga terug
+ servings
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel
Recept afdrukken
3.73 van 29 stemmen

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 el cajunkruiden
  • 200 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1/2 courgette in plakjes
  • 150 gr mais uit blik, uitgelekt
  • 200 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 gr Cheddar geraspt
  • 1 bosui in ringen
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 handvol gemengde sla
  • 125 gr zure room
  • peterselie vers of gedroogde

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olie.
  • Kruid de kipblokjes met wat Cajunkruiden en doe deze samen met alle groenten in de ovenschaal. Voeg de olijfolie en specerijen toe en schep het geheel even goed om.
  • Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht en bak de groenten en de kip in 20 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Verdeel de bosui, avocado en sla over de warme ingrediënten. Schep de zure room over het gerecht, bestrooi het geheel met peterselie en serveer direct.