Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Spareribs bereiden op de barbecue

Porties: 4 ribs

Ingrediënten

  • 4 spareribs met ketting vlies verwijderd
  • 4 el olijfolie
  • 1 recept voor dry rub
  • 150 ml appelsap
  • 150 ml barbecuesaus

Instructies

  • Dep de spareribs droog met een vel keukenrol en smeer ze lichtjes in met een beetje olie zodat de dry rub blijft plakken.
  • Masseer de rub goed in de spareribs en leg de ribben vervolgens indirect op de barbecue, vleeskant omhoog.
  • Laat de spareribs hier zo'n 3,5 uur liggen met de deksel op de barbecue. Vergeet af en toe niet om de temperatuur op het rooster te checken!
  • Pak de spareribs na 3,5 uur in aluminiumfolie in. Schenk een beetje appelsap in ieder pakketje. Leg de spareribs weer (indirect) terug op de barbecue, nu voor zo'n anderhalf uur. De spareribs moeten na deze 1,5 uur wel ongeveer gaar zijn. Zo niet, laat ze dan gewoon langer op de barbecue liggen.
  • Haal de spareribs uit de aluminiumfolie en smeer ze in met de barbecuesaus. Grill de spareribs vervolgens nog even direct boven de kolen af en serveer ze direct.