Go Back
5 van 1 stem

Focaccia met knoflook en anjovis

Porties1 brood

Ingrediƫnten

  • 500 gram bloem + een beetje extra
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie + een beetje extra
  • 300 ml lauw water
  • 2 blikjes ansjovisfilets
  • 1 grote teen knoflook in kleine stukjes gehakt
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem in een kom en mix de gist en het zout erdoor.
  • Voeg de olijfolie en het water toe en mix de massa tot een deeg.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol hierop het deeg tot een bal. Rol de bal vervolgens uit tot een dikke ovale plak van ongeveer 1 centimeter. Leg de plak op de bakplaat.
  • Duw met je duim wat kuiltjes in het deeg. Bestrijk de bovenkant vervolgens met een beetje olijfolie zodat de focaccia een mooie goudbruine kleur zal krijgen in de oven. Daarna verdeel je de ansjovis de knoflook en eventueel een beetje zeezout erover.
  • Schuif de focaccia in de oven en bak in zo'n 25 minuten gaar.