1limoenrasp (hou een beetje apart voor op de topping)
Topping
250grammascarpone
100grampoedersuiker
1limoensap
Instructies
Cake
Mix de Griekse yoghurt met de witte basterdsuiker tot een egale massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en mix tot je een egaal beslag hebt. Op het laatst voeg je de limoenrasp toe, roer dit door je beslag heen.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en zet deze in de op 160 graden voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten gaar.
Topping
Ondertussen maak je de topping door het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone te roeren. Roer tot je een mooi glad papje hebt en zet in de koelkast tot gebruik.
Als de cake gaar is dan laat je deze volledig afkoelen op een taartrooster. Wanneer de cake afgekoeld is haal je hem uit het bakblik en smeer je met een eetlepel, met een draaiende beweging de topping erover. Maak af met nog een beetje limoenrasp.