Go Back
3.5 van 4 stemmen

Limoen YoghurtCake

Porties1 ronde cake

Ingrediƫnten

Cake

  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 limoen rasp (hou een beetje apart voor op de topping)

Topping

  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 limoen sap

Instructies

Cake

  • Mix de Griekse yoghurt met de witte basterdsuiker tot een egale massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en mix tot je een egaal beslag hebt. Op het laatst voeg je de limoenrasp toe, roer dit door je beslag heen.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en zet deze in de op 160 graden voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten gaar.

Topping

  • Ondertussen maak je de topping door het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone te roeren. Roer tot je een mooi glad papje hebt en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Als de cake gaar is dan laat je deze volledig afkoelen op een taartrooster. Wanneer de cake afgekoeld is haal je hem uit het bakblik en smeer je met een eetlepel, met een draaiende beweging de topping erover. Maak af met nog een beetje limoenrasp.