Ga terug
+ servings
Homemade diepvriespizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Homemade diepvriespizza

Porties: 2 stuks

Ingrediënten

Voor de pizzabodems:

  • 7 gr instant gist
  • 240 ml lauwwarm water
  • 15 gr kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 350 gr patentbloem

Toppings voor de salamipizza:

  • pizzasaus
  • mozzarella geraspt
  • Cheddar geraspt
  • rode ui in halve ringen
  • salami broodbeleg
  • gedroogde peterselie

Instructies

  • Klop de gist met het water even op tot het begint te bubbelen. Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de pizzabodems toe en kneed het geheel tot een soepel pizzadeeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het pizzadeeg 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 220°C.
  • Verdeel het pizzadeeg in tweeën en vorm van ieder deel een pizzabodem. Bak de pizzabodems 5 minuten in het midden van de oven op onderin op de pizzasteen. De bodems hoeven niet bruin te kleuren maar zullen al wel luchtig worden.
  • Laat de pizzabodems volledig afkoelen en beleg ze daarna met ingrediënten naar keuze.
  • Leg de pizza's onafgedekt in de vriezer net zolang tot alle ingrediënten hard zijn geworden, zo'n twee tot drie uur.
  • Pak de pizza's in met plasticfolie en bewaar ze vervolgens in de vriezer.

Notities

Verwarm zodra je de pizza's gaat afbakken de over voor op 200°C en bak de pizza's in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.