Go Back
5 van 1 stem

'Truckersbal'

Porties4 ballen

Ingrediƫnten

  • 50 gram witbrood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 400 gram varkensgehakt
  • zout en peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 el tomatenpuree
  • ca. 3 el ketjap
  • 50 gram paneermeel
  • 3 el boter
  • 200 ml vleesfond pot
  • 5 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 4 witte broodjes

Instructies

  • Week het brood in de melk. Pel en snipper de ui. Knijp het brood uit. Kneed het brood, de ui en de eiren door het gehakt. Breng op smaak met zout, peper, het chilipoeder, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de ketjap. Vorm met natte handen 4 gehaktballen van gelijke grootte van het gehakt. Leg de gehaktballen ca. 30 minuten op een bord in de koelkast.
  • Wentel de gehaktballen in het paneermeel. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 10 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de vleesfond toe en leg het deksel op de pan. Gaar de gehaktballen in 30-40 minuten op laag vuur. Keer de gehaktballen regelmatig om.
  • Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar. Halveer de witte broodjes en rooster ze kort op de snijvlakken. Serveer de gehaktballen met het brood en de mosterdmayonaise.