Ga terug
+ servings
Makkelijke woknoedels met pindasaus
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Makkelijke woknoedels met pindasaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr woknoedels
  • 250 gr speklapjes in grove stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 1 el ketjap
  • 400 gr Japanse wokgroenten
  • 4 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1/2 el gembersiroop
  • heet water

Instructies

  • Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Wok ondertussen de speklapjes op hoog vuur in de wok tot ze aan de buitenkant knapperig worden. Voeg vervolgens de knoflook, rode peper en ketjap toe en bak het geheel tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Doe de Japanse wokgroenten in de pan en wok deze al omscheppend mee tot de groenten zacht zijn. Schep de woknoedels bij de groenten in de pan en schep het geheel even om.
  • Roer ondertussen alle andere ingrediënten door elkaar tot een sausje. Voeg net zoveel heet (kokend) water toe tot de saus vloeibaar genoeg is. Hij hoeft niet heel dun te zijn maar wel schenkbaar.
  • Schenk de pindasaus bij de noedels en de groenten in de pan. Schep alles goed om en serveer het gerecht direct.