Ga terug
+ servings
Citroencheesecake potjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroencheesecake potjes

Porties: 2 grote (of 4 kleine)

Ingrediënten

Voor de lemoncurd:

  • 75 gr ongezouten roomboter
  • sap van 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 gr witte basterdsuiker

Voor de bodem:

  • 130 gr Jodenkoeken grof gestampt
  • 40 gr ongezouten roomboter

Voor de cheesecakevulling:

  • 400 gr naturel roomkaas
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1/2 citroen

Instructies

Voor de lemoncurd:

  • Smelt de boter samen met het citroensap in een pannetje. Klop ondertussen het ei met de witte basterdsuiker los.
  • Schenk al kloppend een deel van de gesmolten boter bij het opgeklopte ei in een kommetje. Schenk vervolgens het geheel weer terug in de pan. Verwarm dit al roerend op middelhoog vuur tot de lemoncurd begint in te dikken.
  • Haal de pan van het vuur als je merkt dat de curd dikker wordt. Laat de lemoncurd rusten terwijl je met de andere onderdelen van het recept aan de slag gaat.

Voor de bodem:

  • Smelt de boter in een steelpannetje en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Schep vervolgens het mixje onderin de glaasjes.

Voor de cheesecakevulling:

  • Doe alle ingrediënten voor de cheesecakevulling bij elkaar in een kom en klop dit tot een klontvrij mengsel.
  • Schenk de cheesecakevulling op de Jodenkoekenbodems in de glaasjes.
  • Schep vervolgens ietwat afgekoelde lemoncurd op de cheesecakevulling in de glaasjes. Zet de citroencheesecake potjes minimaal 2 - 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Serveer ze direct uit de koelkast.