Ga terug
+ servings
Witte pizza met kip en spinazie
Recept afdrukken
2.73 van 11 stemmen

Witte pizza met kip en spinazie

Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 2 handenvol bladspinazie
  • 2 pizzabodems
  • 200 gr crème fraiche
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 150 gr mozzarella geraspt
  • 4 el zongedroogde (cherry)tomaatjes
  • zwarte peper

Instructies

  • Leg de kipfilet in een pan met water en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de kipfilet vervolgens in 15 minuten gaar. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Bak de bladspinazie even kort voor in een koekenpan zodat het meeste vocht verdwijnt en de spinazie slinkt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
  • Roer de crème fraîche en het teentje knoflook door elkaar. Voeg hier wat zwarte peper aan toe. Smeer de pizzabodems in met de knoflookcrème.
  • Strooi de geraspte mozzarella over de pizzabodems en verdeel hier vervolgens de zongedroogde tomaatjes, geplozen kip en bladspinazie overheen. Strooi nog een beetje zwarte peper over de pizza's.
  • Bak de pizza's 8 - 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de pizzabodems knapperig zijn geworden.

Notities

*Gebruik je homemade pizzabodems dan hebben de pizza's hoogstwaarschijnlijk langer de tijd nodig om te garen! Houd dit goed in de gaten.