Ga terug
+ servings
Panzanella met groene groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Panzanella met groene groenten

Porties: 4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 100 gr ciabatta
  • 150 gr doperwten diepvries
  • 100 gr groene aspergetips
  • 100 gr tomaatjes gehalveerd
  • 1 handvol rucola
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 3 el fijngehakte verse basilicum
  • peper en zout
  • citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in stukken en verspreid deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met wat olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Rooster de ciabatta in het midden van de oven ongeveer 10 minuten tot het brood lekker knapperig is.
  • Kook de doperwten en groene asperges tot ze gaar zijn. Laat ze vervolgens lichtjes afkoelen.
  • Doe de doperwtjes en groene asperges samen met de tomaatjes, de rucola en de ciabatta croutons in een kom.
  • Voeg extra vergine olijfolie en verse basilicum naar smaak aan de panzanella toe.
  • Serveer de panzanella op een grote schaal en besprenkel de salade met citroensap voor een frisse smaak. Breng hem desgewenst nog een beetje op smaak met peper en zout.