Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta Pesto Parmezaan van Oficina in Brussel

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui in halve ringen
  • 5 radijsjes in dunne plakjes
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 plantjes verse basilicum alleen de blaadjes
  • 12 eetlepels olijfolie meer wanneer nodig
  • 80 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 125 gram Parmigiano Reggiano geraspt + beetje extra voor garnering
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • mespuntje zeezout
  • 125 gram crème fraiche
  • 350 gram pasta schelpjes
  • 100 gram rucola

Instructies

  • Doe de 1,5 eetlepel balsamicoazijn in een kommetje en leg hierin de halve uienringen en de plakjes radijs. Schep om zodat alles voorzien is van een dun laagje balsamicoazijn en zet het schaaltje aan de kant.
  • Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
  • Maak nu de pesto door de basilicumblaadjes met de olijfolie, de pijnboompitjes,de Parmigiano Reggiano en de knoflook te pureren. Voeg het zeezout toe en mix nog even door. Als laatste roer je de crème fraîche door de pesto heen.
  • Kook nu de pasta gaar en giet af.
  • Mix in een grote schaal de pasta met de gemarineerde uien en radijsjes en voeg de overige 50 gram Parmigiano Reggiano ook toe. Mix het geheel goed door elkaar.
  • Schep wat van de pasta op een bord, daaroverheen wat van de pesto en bovenop leg je wat rucola. Maak af met nog een beetje geraspte Parmigiano Reggiano.