Ga terug
+ servings
Tagliatelle met geroosterde paprikasaus
Recept afdrukken
3.77 van 139 stemmen

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus is bij iedereen een hit. Snap ik, het is namelijk super simpel om te maken, hartstikke smaakvol én het is een ideaal gerecht om groenten in te verstoppen.
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gegrilde paprika, geroosterde paprika, pasta, tagliatelle, vegetarisch
Porties: 2 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's gehalveerd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper in ringen
  • 1 sjalot in halve ringen
  • 250 gr gezeefde tomaten
  • 1 handvol verse basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr verse tagliatelle
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gehalveerde paprika's met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika's met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de paprika's in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
  • Fruit de knoflook, peper en sjalot in een koekenpan aan. Snijd de geroosterde paprika's in grove stukken en voeg deze aan de andere ingrediënten in de koekenpan toe. Schep even goed om.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de koekenpan en voeg de basilicum toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Maal vervolgens de saus helemaal glad in een blender of foodprocessor.
  • Schenk de gladde geroosterde paprikasaus terug in de koekenpan en schenk de kookroom erbij. Verwarm het geheel even door.
  • Schep tot slot de gaar gekookte tagliatelle bij de pastasaus in de pan en schep alles een keer goed om. Serveer de pasta direct.