Ga terug
+ servings
Flammkuchen met witlof en geitenkaas
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Flammkuchen met witlof en geitenkaas

Porties: 2 stuks

Ingrediënten

Voor de bodems:

  • 215 ml lauwwarm water
  • 7 gr instant gist
  • 350 gr bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout

Toppings:

  • 2 stronken witlof in parten
  • 150 gr crème fraiche
  • 50 gr verse geitenkaas
  • 125 gr ham/spekblokjes

Instructies

  • Doe het water en het gist bij elkaar in een kom. Klop dit met een garde of keukenmachine tot een schuimig mengsel.
  • Voeg vervolgens de bloem, olijfolie en het zout toe. Kneed het geheel nu met je handen of deeghaken tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 250°C.
  • Bak de partjes witlof in een beetje boter in een koekenpan zacht. Verwijder de eventueel harde stronken.
  • Bebloem het aanrecht en kneed het Flammkuchendeeg nog een keer door. Verdeel het deeg in tweeën en rol iedere helft uit tot een grote, zo dun mogelijke bodem. Leg de Flammkuchenbodem op een vel bakpapier.
  • Smeer de bodems in met crème fraîche en verkruimel de verse geitenkaas hier overheen. Verdeel vervolgens het vlees en de witlof over de Flammkuchen.
  • Leg het vel bakpapier met daarop de Flammkuchen op de warme pizzasteen of bakplaat en bak de Flammkuchen onderin de oven in 8 - 10 minuten knapperig en gaar.

Notities

*Vervang het vlees eventueel door pijnboompitjes en/of walnoten voor een vegetarische Flammkuchen.