Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
1 van 1 stem

Vanille Cake met Suikereitjesglazuur

Porties: 12 plakken

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker

Glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 9 theelepels water
  • 250 gram suikereitjes

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de zachte boter met de suiker tot een romige massa. Voeg vervolgens de eieren toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open. Rasp vervolgens de vanille eruit en voeg samen met de vanillesuiker toe aan het beslag, mix nog even goed door.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 60 minuten.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
  • Zodra de cake is afgekoeld druip je het glazuur over de cake. Doe dit vanuit het midden zodat het glazuur vanzelf omlaag druipt.
  • Verdeel nu de eitjes over het glazuur.