Go Back
5 van 1 stem

Sinaasappelkoeken met Pure Chocolade

Porties6 koeken

Ingrediƫnten

  • 175 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak het koekdeeg door de boter en de suiker met elkaar te mixen tot een romig beslag. Hierna voeg je ook het ei, de bloem en het sinaasappelsap toe. Mix tot het deeg glad en stevig is.
  • Maak van het deeg een grote bol en wikkel deze in vershoudfolie. Leg in de koelkast voor een half uurtje.
  • Haal het deeg uit de koelkast en maak er kleine bolletjes van zo'n 40 gram per stuk van.
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bolletjes een beetje plat met de achterkant van een lepel.
  • Bak de koeken in 25 minuten gaar. Tot ze een mooi gouden randje hebben.
  • Tijdens het bakken smelt je de pure chocolade au bain marie. De gesmolten chocolade doe je in een plastic zakje/puntzak waar je een klein puntje vanaf knipt. Let op want de chocolade loopt er makkelijk uit. Zorg dus dat je alle koeken klaar hebt liggen (afgekoeld) op een stuk bakpapier en beweeg met de puntzak over alle koeken heen zodat overal een lekkere laag chocolade op zit.
  • Strooi nog een klein beetje sinaasappelrasp over de chocolade heen.

Notities

Bewaar de koeken in een afgesloten trommel of koekblik, dan blijven ze een paar dagen lekker.
Snellere variant: je kunt de koeken ook gewoon dippen in de gesmolten chocolade.