Go Back
0 van 0 stemmen

Pitapizza met shoarma en hummus

Porties6 stuks

Ingrediënten

Voor de pitapizza's:

  • 6 pitabroodjes
  • 250 gr shoarma
  • 1 geroosterde puntpaprika uit pot, in reepjes
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • verse peterselie

Voor de hummus:

  • 1 blik kikkererwten 400gr
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 el zonnebloemolie

Voor de yoghurt-knoflooksaus:

  • 50 ml volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • zout

Instructies

  • Bak de shoarma even kort voor in een koekenpan. De pitapizza's hoeven namelijk niet zolang in de oven en je wilt wel dat de shoarma straks gaar is.
  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in een foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een gladde zachte substantie.
  • Roer het teentje knoflook en een snuf zout door de volle yoghurt. Laat de yoghurt-knoflooksaus staan terwijl je de pitapizza's maakt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smeer ieder pitabroodje aan de bovenkant in met een flinke lepel hummus. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
  • Leg de voorgebakken shoarma en de reepjes geroosterde puntpaprika op de pitabroodjes.
  • Bak de pitapizza's met shoarma in het midden van de oven in 8 - 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat de broodjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Besprenkel de warme pitapizza's met de yoghurt-knoflooksaus en garneer ze met verse peterselie.
  • Serveer ze direct of bewaar ze (zonder saus!) afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Opwarmen kan even kort in de oven, maar koud zijn ze ook te eten.