Bak de shoarma even kort voor in een koekenpan. De pitapizza's hoeven namelijk niet zolang in de oven en je wilt wel dat de shoarma straks gaar is.
Doe alle ingrediënten voor de hummus in een foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een gladde zachte substantie.
Roer het teentje knoflook en een snuf zout door de volle yoghurt. Laat de yoghurt-knoflooksaus staan terwijl je de pitapizza's maakt.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Smeer ieder pitabroodje aan de bovenkant in met een flinke lepel hummus. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
Leg de voorgebakken shoarma en de reepjes geroosterde puntpaprika op de pitabroodjes.
Bak de pitapizza's met shoarma in het midden van de oven in 8 - 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat de broodjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.
Besprenkel de warme pitapizza's met de yoghurt-knoflooksaus en garneer ze met verse peterselie.
Serveer ze direct of bewaar ze (zonder saus!) afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Opwarmen kan even kort in de oven, maar koud zijn ze ook te eten.