Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4.43 van 7 stemmen

Twix Taart

Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram Digestive koekjes
  • 175 gram boter
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 zak mini Twixjes

Instructies

  • Van het blikje gecondenseerde melk maak je de karamel. Dit is even een klusje maar je bent blij als je het doet, het resultaat is goddelijk. Zet een pan met water op het vuur en zet het blikje gecondenseerde melk erin (gesloten). Zorg dat het blikje onder water staat en laat het water koken voor 3 uur. Blijf in de buurt van de pan want je moet af en toe het water bijvullen.
  • Ondertussen: maal de koekjes tot kruimels en verwarm 125 gram boter in een steelpannetje tot het vloeibaar is. Roer de koekkruimels samen met de suiker door de boter en zorg dat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter.
  • Stort de massa in de taartvorm en druk aan met een lepel. Zorg dat de koekbodem gelijkmatig verdeeld is en druk iets omhoog bij de randen. Zet de bodem in de koelkast.
  • Als de karamel klaar is laat je het een beetje afkoelen en vervolgens smeer je de karamel op de koekbodem. Verdeel gelijkmatig.
  • De chocoladelaag maak je door de pure chocolade au bien marie te smelten, samen met 50 gram boter en 100ml slagroom. Roer het geheel goed door elkaar en als het 1 vloeibare massa is geworden, stort je deze op de karamel laag. Door de taartvorm op te tillen kun je de chocolade in alle hoeken laten komen zodat de volledige bovenkant gedekt is.
  • Zet de taart in de koelkast en hak ondertussen de Twixjes in stukjes van iets minder dan een 1cm breed. Zodra je ze allemaal hebt gehad haal je de taart uit de koelkast en verdeel je alle stukjes over de taart. Laat verder opstijven in de koelkast.

Notities

Ik gebruikte een taartvorm van 36x13cm.