Go Back
0 van 0 stemmen

Boekweitsalade met geschaafde groene asperges

Porties4 personen

Ingrediƫnten

Voor de salade:

  • 250 gram boekweit of Orzo dus, ook lekker!
  • 350 gram groene asperges
  • 50 gram rucola
  • 2 avocado's
  • 50 gram Feta
  • handvol verse peterselie
  • zout

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels karnemelk
  • 1 eetlepel mayonaise
  • kneepje citroensap
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • handje basilicum
  • handje peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de boekweit in 400 milliliter water met zout in maximaal 8 minuten gaar. Giet af en doe de boekweit in een saladeschaal. Voeg vervolgens de rucola toe.
  • Was de asperges en verwijder het kontje. Schil dunne linten van de asperges met een dunschiller.
  • Snijd de avocado in reepjes en voeg deze samen met de aspergelinten bij de boekweit.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een keukenmachine.
  • Verkruimel de feta over de salade en drizzle de dressing eroverheen. Garneer de salade met gehakte peterselie.