Go Back
0 van 0 stemmen

Chocolade kokosballen

Porties25 ballen

Ingrediënten

  • 250 gram kokosrasp + beetje extra voor topping
  • 1 blik kokosmelk Valle del Sole, 1 nacht in de koelkast bewaren voor gebruik.
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram pure chocolade ten minste 74% cacao

Instructies

  • Doe de kokosrasp in een kom en voeg alle crème + 1 eetlepel kokoswater uit het blik kokosmelk, de honing en het vanille extract eraan toe.
  • Kneed het geheel goed door elkaar en rol ballen van ongeveer 4cm doorsnede. Leg alle ballen op een vel bakpapier.
  • Smelt nu de chocolade au bainmarie en dip de ballen met twee vorken 1 voor 1 in de chocolade. Zorg dat je een vel bakpapier op een bakplaat klaar hebt liggen zodat de ballen daarop af kunnen koelen.
  • Als alle ballen zijn voorzien van een laagje chocolade strooi je er nog een beetje kokosrasp over.
  • Zet de bakplaat vol ballen voor een (paar) uur in de koelkast. Klaar wanneer de chocolade hard is geworden!