Ga terug
+ servings
Double Oreobrownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Video: Double Oreobrownies

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram Oreo's
  • 200 gram melkchocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 110 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm goed in.
  • Doe de boter en de chocolade bij elkaar in een pan en smelt dit op laag vuur. Houd het goed in de gaten om ervoor te zorgen dat de chocolade niet aanbrandt.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren luchtig.
  • Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan de opgeklopte eieren terwijl je blijft kloppen. Klop het geheel even door en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout toe.
  • Spatel het geheel met een pannenlikker tot een egaal beslag en zet dit even aan de kant.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met hele Oreo's. Sla de overige Oreo's in grove kruimels met behulp van een deegroller.
  • Schenk het browniebeslag over de Oreobodem en verdeel vervolgens de Oreokruimels over het browniebeslag.
  • Bak de brownies in het midden van de oven in 40 - 45 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze serveert.